Nood aan een gesprek of luisterend oor?

Op dit moment leven we in een speciale periode, deze coronatijden maken ons het leven niet altijd makkelijker. We hebben allemaal veel minder contacten dan normaal, we zien veel minder mensen, kunnen veel minder onze hobby’s beoefenen, voelen ons soms wat alleen…  

Hierdoor kan het zijn dat je meer dan anders nood hebt aan een gesprek. Zit je momenteel soms met jezelf in de knoop, heb je nood aan een luisterend oor of wil je eens ventileren? Dan zijn er een aantal hulpverleningskanalen waar je terecht kan.

We zetten ze hier graag eens voor jullie op een rijtje:  

  • De Clb Chat: via clbchat.be  Zij zijn tot aan de kerstvakantie vaker geopend dan anders. Ze zijn nu op volgende momenten bereikbaar:ma, di, wo & do 14-21u. Ze zijn gesloten tussen donderdag 24/12 tot vrijdag 01/01. 
  • Awel, een lijn waar men luistert naar jongeren: bel het gratis nummer102 (elke schooldag van 16u-22u, op woensdag en zaterdag vanaf 14u, gesloten op zon- en feestdagen). Ze werken anoniem en gratis. Of chat met hen via de awel chat: awel.be/babbel (elke dag van 18-22u, niet op zon- en feestdagen).
  • JAC Sint-Niklaas: Je kan elke werkdag tijdens de kantooruren (9 tot17u) bellen met al je hulpvragen. Of je kan met een hulpverlener van hen chattenvan maandag tot en met vrijdag van 13u tot 19u. via caw.be/contacteer-ons/chat/
  • Tele-onthaal: bel het gratis nummer 106, dit is anoniem en 24/24 of chat met hen via de tele-onthaal chat: teleonthaal.be/nl/chatten (7d/7d van 18 tot 23u, op zo 15 tot 23u).  
  • Hulplijn geweld: bel het gratis nummer1712 (elke werkdag van 9 tot 17u) chat: 1712.be/chat (ma tot do 17 tot 19u) 
  • Crisismeldpunt: bel naar het nummer 09/265 04 90 
  • Interessante websites zijn ook: noknok.be en fitinjehoofd.be

Natuurlijk zijn jullie ook steeds welkom bij de zorgleerkrachten bij ons op school tijdens de schooluren of jullie kunnen hen ook steeds een bericht sturen via smartschool. 

Met vriendelijke groeten, 

Katrien Lybeert, zorgleerkracht 1ste graad 

Natalie Portaels, zorgleerkracht derde jaar en 4VV 

An De Picker, zorgleerkracht 3de graad en 4TSO

Aangepast traject De Lijn op 1 september

Vanaf 9.00uur rijden de bussen niet meer over de markt van Sint-Niklaas.

Opgelet voor de scholieren. Jullie kunnen ‘s morgens nog wel afstappen op de markt, maar als jullie terug naar huis gaan niet meer. Dan moet iedereen naar/via het station of de vervanghalte vóór de markt.”


Gebruik gerust de app van ‘De Lijn’.